Reklama
 
Blog | David Grossmann

Pět věcí, které chci prosazovat jako znojemský zastupitel

Až v pátek půjdu k volbám, budu mít poprvé v životě příležitost dát křížek i ke svému jménu. Tady je pět věci, které chci jako znojemský zastupitel prosazovat.  

1) Život v centru
Místo nových plánů na velké stavby na okraji města, bych rád prosazoval oživení míst v jeho přirozeném centru. U městských lázní, v areálu pivovaru nebo v bývalém Tip Klubu. 

2) Stejná pravidla pro všechny
Osobně jsem se setkal s podivnými rozhodnutími městského úřadu. Znojemští úředníci by měli být kompetentní, vstřícní a měřit všem stejně. Za své chyby by měli být také zodpovědní.

3) Kontrolovatelné rozhodování
Přeji si, aby lidé měli možnost přesně zjistit, kdo a jak hlasoval na radě města i v zastupitelstvu. Nyní to možné není.

Reklama

4) Rovné šance
Byl bych rád, aby o místech na znojemském úřadě a v jeho přidružených organizacích nerozhodovaly rodinné ani politické vazby. Důležité by mělo být vzdělání, schopnosti a zkušenosti.

5) Kultuře stejně jako sportu
Chtěl bych, aby organizátoři kulturních akcí ve Znojmě měli podporu srovnatelnou s majiteli fotbalového nebo hokejového klubu.

Líbí se vám to? Tak volte hnutí PRO Znojmo a pokud chcete volit raději někoho jiného, tak mi dejte aspoň křížek.  

UPDATE:  

Po publikování tohoto článku jsem se dozvěděl, že volební systém v komunálních volbách není uplně tím, čím se zdá být. Proto jsem změnil poslední odstavec. Tady je jednoduché vysvětlení:

Jak by fungovalo vaše hlasování v praxi si zase můžete vyzkoušet na tomto volebním simulátoru: http://volby.rovnou.cz/